Polyurea Malzemesi Nedir?

Polyurea Malzemesi Nedir?
Polyurea Malzemesi Nedir?

Sprey polyurea, en çok yapı ve inşaat sektörüne katkı sağlayan, yalıtım endüstrisinin çıkardığı en yeni yalıtım malzemesidir. Kendinden önce ve sonra üretilen malzemelere kıyasla inanılmaz esnek yapıya, dayanıklılığı ile aşınma ve yıpranmalara karşı çok dirençli bir yapıya sahiptir. Erozyona, neme ve suya karşı koyma gücü nedeniyle inşaat ve imalat sektöründe bulunan mühendislerin son yıllarda en çok tercih ettiği yalıtım malzemesi haline gelmiştir.

Sprey polyurea, günümüz yalıtım ürünleri içerisinde, ileri teknoloji izolasyon ürünü olup izosiyanat ve polimer reçine bileşenlerinden oluşan, içeriğinde solvent bulunmayan, ultraviyole ışınlarına ve ateşe karşı dirençli yapısı ile son derece mükemmel yalıtım malzemesidir. Anlık tepkimeye giren, yüksek moleküler yoğunluğa sahip çevre ve insan dostu polimerdir.

Püskürtme sistemine dayalı olarak uygulanan polyurea genel olarak beton ve çelik yüzeylere uygulanır. Teflon yüzey hariç diğer farklı yüzeylerde tutunması ve uyum sağlaması mükemmeldir.

Polyurea, korozyon koruması  ve aşınma direnci  sağlayan ileri teknoloji izolasyon ürünüdür. Hızlı sertleşme, yüksek uzama ve dayanıklılık özelliklerinden dolayı derz dolgu ve kalafat (gemi kaplama ve güverte döşeme tahtaları arası dolgudan sonra su geçirmez duruma getirme işi ) uygulamaları için klasik izolasyon ürünlerine göre kullanıcılarına yüksek memnuniyet sağlayan çok avantajlı kaplama malzemesidir.

Polyurea, aşınmalara ve darbelere karşı aşırı mukavemet gösterir. Ek bağlantı yeri olmayıp yekpare olarak uygulanır. Uygulandığı yüzeydeki çatlak ve boşlukları mükemmel bir şekilde doldurur. Kullanılan yüzeyin maruz kalacağı kimyasal maddelere karşı piyasadaki diğer izolasyon malzemelerine göre oldukça fazla dirençlidir. Termal olarak aşırı sıcak ve aşırı soğuk alanlarda meydana gelen ani ısı değişimlerinde termal şok direncine sahiptir.

Polyurea ile kaplanan alanın yüzey kısmı isteğe bağlı olarak karo fayans seramik gibi materyallerle kaplanabilir veya gerek duyulan yüzeyde mavi ve kırmızı renk başta olmak üzere farklı renk seçenekli boyalar ile uygulanabilmektedir. Kaliteli malzeme ve iyi işçilik seçimi ile sprey polyurea kaplama,  yüzeyde ortalama 35-40 yıl boyunca su yalıtımı sağlar.

Sprey polyurea yalıtım malzemesini kendim uygulayabilir miyim?

Polyurea, özel makineler vasıtası ile 80 derece ısıtılmış uzun hortum yardımıyla püskürtme sistemi ile kaplama yapılan yalıtım ürünüdür. Kaplama işlemi sırasında oluşabilecek bir hata büyük tehlikelere yol açabilir. Püskürtüldüğü yüzeyi adete bir zırh gibi kaplayan bu yalıtım malzemesi yanlışlıkla insan vücuduna temas ettiğinde hasarlara neden olabilir. Bu sebeptendir ki izolasyon işini yaparken işini iyi bilen, gerekli önlemi alan ustalar, her türlü iş güvenliği prosedürlerine uyarak, koruyucu elbiseler ile işini tamamlamaktadır. Polyurea kaplama uygulamasını işinde profesyonel ustaların yapması daha doğru bir tercih olacaktır. 

En iyi su yalıtımı Polyurea Nasıl Uygulanır?

En iyi su yalıtımı sağlamak için dikkat edilmesi gereken püf nokta öncelikle kaplanacak olan yüzeyin her türlü kir, pas, paramet, bitki kökleri gibi yüzeyin aderansını düşürecek materyallerden arındırılmalıdır. Astar kat uygulaması gerçekleştirildikten bir sonraki aşama olan ana malzemenin hazırlanması tamamlanır. Polyurea’ nın  uygulaması 150 bar basınçlı püskürtme sistemli makine ile çok hızlı şekilde gerçekleştirilir. Projede 1000 metrekare alan, bir günde çok rahatlıkla tamamlanır. Kısa süre içerisinde kürleme ve kuruma özelliği ile polyurea ile kaplanan alan kullanıma dakikalar içerisinde açılabilir. Bu sebepten dolayı polyurea izolasyonu tercih eden sektör temsilcilerine zamandan ve iş gücünden artı kazanım sağlar.

Polyurea nerelerde kullanılır?

Polyurea, zemin kaplaması ve su yalıtımı istenilen bütün yüzeylerde sorunsuz bir şekilde uygulanabilmektedir.

  • Kapalı veya açık stadyumlarda 
  • Yağmur suyu biriktirme alanlarında 
  • Aqua parklar ve her türlü havuz çeşitlerinin su yalıtımında 
  • Islak zemin (banyo, wc, mutfak) alanlarında
  • Bina temel ve perde duvarları
  • Açık teras katlar
  • Endüstri tesisleri
  • Hayvan barınakları
  • Her tür zemin kaplama alanları
  • Otopark
  • Çatı tür ve çeşitleri
  • Askeri sanayi 
  • Tank ve silo kaplamaları
  • Gemi ve güvertelerin koruma alanlarında
  • Araba, pikap vb. gibi vasıtalarda

Polyurea sağlığa zararlı mı?

Günlük kullanım alanlarımızda birçok kimyasal ürünle farkına varmadan temas ediyoruz. Bu temas halinde olduğumuz ürünlerin birçoğunun içeriğinde polimer mevcuttur. Giydiğimiz kıyafetlerden, yolculuk ettiğimiz araçlara kadar örneklerle çoğaltabiliriz. Polyurea, polimer içerikli bir kimyasaldır. Bu ürün kullanım sürecinde atmosfere herhangi bir gaz salınımı yapmaz. 

Uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen polyurea hava ile birlikte reaksiyona girer bu süreçte özel kamufle kıyafetler ile önlemler alınmalıdır. Reaksiyon tamamlanıp ve tam kuruma işlemi gerçekleştikten sonra sağlığa zararı bulunmaz, kanserojen madde içermeyen, çevre dostu yalıtım ürünüdür.

Facebook
Pinterest
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email

HEMEN TEKLİF AL

tm-izolasyon-iletisim

Telefon ve Whatsapp Üzerinden Bizimle İletişime Geçip Fiyat Teklifi alabilirsiniz

+90 554 975 33 33

Tıkla Telefon Et

Whatsapp

Tıkla Mesaj Yaz

Fiyat Teklif Formu

Tıkla Form Gönder