Sürme İzolasyon

Sürme İzolasyon - Su Yalıtım ve İzolasyon Uygulaması

Sürme izolasyon yapı su yalıtımı malzemeleri arasında yer alan, tercih edildiğinde su yalıtımı konusunda mükemmel sonuçlar elde edilen, uygulaması oldukça hızlı, TSE standartlarında onaylanmış su yalıtkan malzemesidir.

Öncesi

Teras Sürme İzolasyon Uygulaması
Sürme İzolasyon Uygulaması Öncesi

Sonrası

Teras Sürme İzolasyon Uygulaması
Sürme İzolasyon Uygulaması Sonrası

Öncesi

Sürme İzolasyon
Teras Sürme İzolasyon Uygulaması

Sonrası

Sürme izolasyon yapı su yalıtımı malzemeleri
Sürme izolasyon yapı su yalıtımı malzemeleri

Binada meydana gelen su ve nem gibi problemlere kalıcı çözümler sunduğu için yalıtım alanında ,sürme izolasyon etkin çözüm sunmaktadır. Yarı akışkan yapıya sahip olan membran içerikli yalıtım malzemesi, yüzeye fırça veya rulo ile sürme yöntemiyle uygulanmaktadır. Yüzey ile bütünleşerek su sızmasına karşı dirençli bir zemin oluşturmaktadır.

Sudan etkilenmeyen yapısı sayesinde, uzun süre suya maruz kalsa bile olumsuz bir sonuç yaşanmamaktadır. Bir bütün halde sürme yöntemiyle oluşturulan yüzeyde ek bağlantısı olmadığı için su sızması veya nem oluşmasına fırsat vermemektedir.

Bu sürme yalıtım uygulamasının birkaç farklı çeşidi bulunmaktadır.

  • Çimento esaslı sürme izolasyon
  • Bitüm esaslı sürme izolasyon
  • Poliüretan esaslı sürme izolasyon
  • Akrilik esaslı sürme izolasyon

 

Bu uygulamaların içerik özelliklerini açıklayacak olursak 

Çimento esaslı sürme izolasyon

İçeriğinde çimento karışımı bulunan, uygulama şekli oldukça pratik, su yalıtımına yardımcı izolasyon malzemesidir. İçeriği çimento ve akrilik esaslı, çift bileşenli yapısı sayesinde su ve neme karşı güçlü bir bariyer oluşturur. Su yalıtımına mükemmel sonuç verir. Çimento esaslı sürme izolasyon karıştırma aparatları ile homojen bir karışım haline getirilerek su yalıtımı gerçekleştirilmek istenen yüzeye sürme yöntemiyle uygulanır.

Bitüm esaslı sürme izolasyon

Bitüm esaslı sürme su yalıtım malzemesi solvent esaslı tek bileşenli ve son derece esnek yapıya sahip olan sürme izolasyon çeşididir. İçeriğindeki solventin buharlaşmasıyla uygulandığı yüzeye hızlı bir şekilde yapışır. Suya karşı güçlü bir koruma oluşturur. Elastikiyeti yüksek olmasından dolayı yüzeydeki çatlak ve boşlukları  kapatma gücü yüksektir.

Bitüm esaslı sürme izolasyon

Bitüm esaslı sürme su yalıtım malzemesi solvent esaslı tek bileşenli ve son derece esnek yapıya sahip olan sürme izolasyon çeşididir. İçeriğindeki solventin buharlaşmasıyla uygulandığı yüzeye hızlı bir şekilde yapışır. Suya karşı güçlü bir koruma oluşturur. Elastikiyeti yüksek olmasından dolayı yüzeydeki çatlak ve boşlukları  kapatma gücü yüksektir.

Poliüretan esaslı sürme izolasyon

Polimer teknolojisinin sunmuş olduğu poliüretan izolasyon ,esnek yapısı sayesinde oluşabilecek hasar ve darbelere karşı son derece dirençli su yalıtım üründür. Ultraviyole ışınlarına karşı oldukça dirençlidir.  Sürme ve püskürtme yöntemi ile uygulanabilen başarılı bir uygulamadır.

Akrilik esaslı sürme izolasyon 

Tek kompenantlı ve akrilik esaslı sürme yöntemli su yalıtım malzemesidir.  Elastik yapısı ile oldukça dayanıklıdır. Solvent içermeyen bu kaplama ürününün üzeri boyanabilir. Kılcal çatlakları kolayca kapatır. 

En iyi su yalıtım malzemesi arasında yer alan sürme izolasyon, içerik yönünden çeşitlilik göstermesi ile birlikte zarar görmüş yapılarınızın su yalıtımı sorunlarına kesin sonuç vermektedir. Üstün esnek yapısı ile çatlama, kopma, yıpranma gibi problemler yaşanmaz. İklimin sert geçtiği kış mevsimlerinde donma,büzülme gibi vakalara oldukça dirençli özelliğe sahiptir. Güneş ışınlarından etkilenmez iç ve dış mekanlarda kullanmak için uygun yapısı bulunur.

Temel Yalıtım ve İzolasyon

Sürme İzolasyon Kullanım Alanları Nerelerdir?

Sürme yöntemi ile uygulanan izolasyon, su ve nemin oluşturduğu zararların ortadan kaldırılması istenen ıslak hacme sahip tüm yüzeylerde uygulanabilmektedir.

  • Çatı ve bodrum katlar 
  • Temel bohçalama alanları
  • Teras katlar
  • Perde duvar kısımlarına
  • Otoparklar zeminlerine
  • Basınçlı ve basınçsız suya maruz kalan alanlar
  • Tüneller ve asansör çukurlarında
  • Hidroelektrik santrallerinde
  • Havuzlarda
  • Soğuk hava depolarında kullanılmaktadır

 

Sürme izolasyonlarının  çeşitli olmasının yanında,  uygulanış şekilleri aynı işlemlerle  gerçekleşmektedir. İşlem öncesi yüzey, gevşek toz ve kirden arındırılmalıdır. Bu temizleme işlemi sürme izolasyon malzemesinin,  yüzey ile güçlü bir şekilde bütünleşmesini sağlayacaktır. Yüzeyde bulunan pürüz ve çatlaklar gerekli malzemeler ile doldurulmalıdır. Bu işlemlerin sonunda yüzeyin astar kat uygulaması gerçekleştirilmelidir. Astar kat uygulaması ile yüzeyin sürme izolasyon ile aderansının yükselmesi amaçlanmaktadır. Gerekli olan tüm işlemler tamamlanınca sürme izolasyon malzemesi homojen bir hal alana kadar karıştırılması gerçekleştirilir ve yüzeye sert  fırça veya  rulo yardımı ile iki kat olacak şekilde uygulanmaktadır.

 

Temel Sürme İzolasyon

Her ne kadar kullanılan malzeme TSE standartlarında üretilmiş olsa da malzemenin dışında işçiliğin de önemi büyüktür. Zeminin hazırlanması ile başlayan işlem uygulamanın test edilmesine kadar titizlikle gerçekleştirilmelidir. Bu sebeple yaptığı işin arkasında duran yetkin  firmalar ile işbirliği yapmalısınız. Resmi garanti uygulaması ile gerçekleştirilen işbirlikleri yaşanılan problemlere karşı önceden çözüm bulmak demektir.İstanbul’da  sürme izolasyon alanında uzman ekibiyle birlikte hareket eden TM İZOLASYON ve YALITIM, sizlere en iyi su yalıtımı garantimiz altında temin ediyoruz.

 

İstanbul’un tüm ilçelerine, Edirne, Gebze ve Kocaeli Şehirlerine İzolasyon ve Yalıtım Hizmetlerimiz Mevcuttur. Sürme İzolasyon ve Yalıtım İhtiyaçlarınız için bizi her zaman arayabilirsiniz.

 

HEMEN TEKLİF AL